Семінар-практикум для викладачів спецдисциплін

23 березня 2017 року на базі Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту відбувся семінар-практикум викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання з професійної підготовки кваліфікованих робітників з професії «Електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання» з проблеми: «Впровадження педагогічних і технологічних досягнень як засіб забезпечення якісної підготовки кваліфікованих робітників». В роботі семінару прийняли участь 14 педагогічних працівника з 6 навчальних закладів Чернівецької області.

Відкрив роботу семінару методист НМЦ ПТО в Чернівецькій області Іван Іванович Агатій, ознайомив учасників із планом і задачами роботи семінару, висвітлив питання про підвищення ефективності уроків професійно-теоретичної, професійно-практичної підготовки шляхом використання бригадної форми праці та інноваційних технологій.

Учасників семінару привітав директор ліцею Василь Ілліч Сідор. Він презентував досягнення навчального закладу, перспективи розвитку та задачі на сучасному етапі, розповів про співробітництво з підприємствами-замовниками. Директор наголосив на тому, що професійна освіта – шлях у майбутнє.

За темою семінару виступили з доповідями: майстер виробничого навчання Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу Олександр Олександрович Антощук, викладач-методист Заставнівського ВПУ-24 Неоніла Вікторівна Турецька, викладач спецдисциплін Кельменецького професійного ліцею Микола Ананійович Єрьоменко, майстер виробничого навчання Чернівецького професійного машинобудівного ліцею Володимир Станіславович Босюк. Виступи доповідачів стосувалися теми актуальних зварювальних технологій та обладнання, інноваційних рішень, підготовки фахівців галузі.

Також у ході семінару було проведено екскурсію на ТОВ «Машзавод» та майстер-клас з професії «Електрозварник ручного зварювання».

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, усі присутні відзначили високий рівень його організації, насиченість, багатогранність та корисність отриманої інформації, а методист НМЦ ПТО у Чернівецькій області Іван Іванович висловив вдячність адміністрації й педагогічному колективу навчального закладу за допомогу і сприяння у проведенні семінару-практикуму.

Завершився семінар-практикум врученням сертифікатів учасникам.

Кiлькiсть переглядiв: 436

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.