Пілотний урок в рамках польсько-українського проекту

Громадський центр «Ділові ініціативи» та Фонд Розвитку Місцевої Демократії Малопольський Інститут Територіального Самоврядування і Адміністрації в Кракові (Польща) реалізовує проект «Активна молодь на ринку праці – підвищення якості професійного та підприємницького навчання в українських навчальних закладах з використанням методів моделювання», який підтриманий в рамках програми "Польська допомога задля розвитку 2016" Міністерства закордонних Справ Республіка Польща. У складі команди від Чернівецької області у проекті взяв участь заступник директора з НВР Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту Дмитро Анатолійович Філіпчук.

Метою даного проекту є підвищення якості професійної та бізнес освіти з використанням інноваційних методів навчання, розробка механізмів співпраці між адміністрацією, професійно-технічними навчальними закладами та роботодавцями , адаптація до потреб ринку праці та економіки регіону.

30 березня 2017 р. Дмитро Анатолійович провів пілотний урок в рамках проекту на тему: «Використання методів моделювання для розвитку особистісних компетенцій майбутнього кваліфікованого робітника» у групі другого курсу 19 КЕ, які навчаються за професією «Коваль ручного кування; електрозварник ручного зварювання». Урок пройшов у формі тренінгу.

Мета заняття: навчити працювати в команді і планувати свою роботу, формувати в учнів здатність виконувати командну роботу, узгоджувати свої дії з іншими, вчитись аргументувати свою позицію, уміння переконати або змінити свою точку зору. В рамках тренінгу проводилися цікаві, насичені практичні заняття та інтерактивні ігри, а саме вправи: «Ламання криги», «Дерево очікувань», «Археологи», робота в малих групах, інформаційні повідомлення, мозковий штурм, тощо. Найбільше захоплення викликала вправа «Зефірна проблема», а на завершення кожен учасник міг проаналізувати чи справдилися його очікування.

На уроці панувала приємна та позитивна атмосфера, що дало учням змогу якнайкраще проявити себе, розвинути креативне та інноваційне мислення і додало впевненості у собі та своїх силах.

Кiлькiсть переглядiв: 452

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.