Навчальна екскурсія до Коломиї

Навчальна екскурсія – це форма організації навчання в умовах виробництва, музею, виставки з метою спостереження та вивчення учнями різних об'єктів і явищ дійсності. Задачі екскурсії — розвиток здібностей учнів діяти з пізнавальних позицій у оточуючому їх навколишньому світі; безпосередньо сприймати і вивчати життєві явища і процеси. Екскурсії допомагають формувати емоційну сферу учнів: почуття прекрасного, відчуття радості пізнання, бажання бути корисними людям.

У вівторок, 11 квітня 2017 р. для учнів Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту проведено урок-екскурсію в локомотивне депо Коломия Львівської залізниці. Участь прийняли учні І курсу групи 72 ПМ, які навчаються за професією «Слюсар з ремонту рухомого складу; помічник машиніста тепловоза». Екскурсію організували наставники групи: майстер виробничого навчання Лідія Михайлівна Крупа та класний керівник Людмила Іванівна Білозерова.

На виробничому підрозділі учнів зустрів та провів екскурсію головний інженер Роман Марусяк, який є випускником нашого навчального закладу, а його син – Михайло – на даний час навчається на ІІІ курсі ліцею.

Під час екскурсії учні мали можливість оглянути:

- кабінет інженера з охорони праці, де учні отримали відповідний інструктаж;

- цехи депо, де ознайомилися з інструктажами та оглянули умови роботи з професії “Слюсар з ремонту рухомого складу”.

Основний акцент зроблено на відповідальністі робіт та важливість знань для подальшої роботи учнів.

Крім того, користаючись нагодою учні відвідали славнозвісний Музей писанкового розпису, де відвідувачі могли ознайомитися з цим українським мистецтвом, побачити тисячі символів-писанок та почути про історію писанки, що надзвичайно актуально напередодні найбільшого християнського свята – Великодня.

Поєднавши навчальну і виховну мету учні незабутньо провели день та дізналися більше про свою майбутню професію, традиції українського народу та краще пізнали один одного.

/Files/images/wLtew82Nqqk.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 712

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.