Моя професія - моя гордість

Вибір професії - це велика відповідальність, яка полягає в тому, щоб обрати саме свій професійний шлях і ним йти, стати професіоналом своєї справи, постійно зростати і розвиватися в своїй професійній діяльності, набувати досвіду, підвищувати кваліфікацію. Для цього не обов’язково навчатися у вищих навчальних закладах, сьогодні все частіше професіоналами стають працівники, які займають робітничі посади.

З метою популяризації актуальних на ринку праці робітничих професій, підвищення їх престижу, сприяння професійному самовизначенню та свідомому вибору професії 17.11.2017 року майстер в/н Чернівецького професійного ліцею Лідія Михайлівна Крупа провела годину спілкування на тему: «Моя професія – моя гордість».

Характеризуючи професію, наші учні знайшли яскраві і переконливі слова, підкреслили не лише переваги, але і складності у майбутній професійній діяльності, і те, як їх подолати. Не залишили байдужими і слова почесного ветерана залізниці Миколи Васильовича Мартинюка, в минулому теж випускника нашого навчального закладу, діалог з яким провели наші учні. «Любити свою професію, - зауважив Микола Васильович, значить виконувати її добре, сумлінно; любити професію – це не значить цінувати в ній тільки переваги, потрібно відчувати професійну гордість за неї».

«Пишатися своєю професією може лише той, хто добре працює для людей, яку б посаду він не обіймав» - такими словами завершила захід Лідія Михайлівна.

Кiлькiсть переглядiв: 815

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.